ВАЉЕВО СЕ ГУШИ!

Зелени Ваљева су забринути за здравље свих грађана Ваљева, због константне загађености ваздуха.

Позивамо надлежне да изађу у јавност са тачним и провереним подацима који се тичу аеро загађења у нашем граду. Само тако можемо проверити податак да је последњих дана Ваљево загађенији град и од стандардно загађених градова као што су Панчево и Бор.

Уколико се не може доћи до валидних података, под хитно треба започети процес обезбеђивања опреме за константан надзор загађења ваздуха, као и за константно обавештавање грађана путем званичног сајта, медија, или система узбуњивања уколико се пређу дозвољене границе.

Недопустиво је да 100.000 грађана данима удише смог и чађ, не отвара прозоре својих домаћинстава, не излази без преке потребе, све у нади да ће наредног дана проћи загађење. А да за то време надлежни не говоре о степну загађења, и мерама које су тим поводом предузели.

Зелени Ваљева подсећају да су градови са повећаним аеро загађењем, градови у којима је повећан број оболоелих од астме и других аспираторних болести (нарочито међу децом), срчаних и других обољења.

Право јавности је да зна у каквом окружењу живи, а нарочито је важно право грађана на здрав живот. Зато Зелени Србије позивају надлежне градске органе да под хитно нешто предузму, а апелују на све грађане и друге политичке опције да искористе свој утицај у структурама у којима се налазе како би Ваљево престало да се гуши!Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)