Купујмо гранчице бадњака – сачувајмо наше шуме

Политичка странка Зелени Србије – Зелени Ваљева апелује на грађане, да не купују превелике храстове гране, или цело дрвеће, сечено без плана, са циљем обележавања Божића, и кићења Бадњака.

Сведоци смо да у многим градовима, широм наше земље, током прославе Божићних празника, буду постављени без икаквог смисла и без имало укуса, огромни бадњаци, често пободени у бетон и украшени електричним сијалицама и кабловима.  Срећа је да то до сада није био случај у нашем граду.

Сигурни смо да се хришћанство и смисао празника, који се огледа у радости и љубави према ближњима, не мери величином бадњака. Због тога апелујемо на грађане, да свој дом оките на прикладан и скроман начин, користећи мале гранчице или божићни венац.

Сваке године се неплански у нашем крају посече небројено кубика храстовог дрвета, и то најчешће младог, са циљем божоићног украшавања наших домова, али често и аутомобила, и пословног простора.

Зелени Ваљева, апелују на еколошку свест грађана ваљева, како бисмо заштитли наше шуме, природне вредности које имамо и на које смо поносни. Време је, да се као заједница, окренемо себи, да унапређујемо и штитимо оно што имамо и што представља наше реалне и одрживе ресурсе.

Свим грађанима и грађанкама Ваљева желимо срећну, успешну и зеленију 2012. годину, као и срећан Божић.

Зелени Ваљева
Share
Коментари
  • Zorica 08.01.2012 / 18:26

    SVI SLAVIMO BOŽIĆ, ALI VELIČINA BADNJAKA NIJE MERILO KOLIKI SMO VERNICI. ČUVAJMO STABLA HRASTA, SVAKO DRVO JE BOGATSTVO. I PRE SE SLAVILO BADNJE VEČE A NIJE SE KUĆI DONOSIO CEO HRAST. JEDNA GRANČICA IMA ISTO ZNAČENJE.

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)