ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ – ПРВЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ

Кренули смо из Обреновца 2007. године, сигурно, уверени у потребе, успех и неопходност зелене политичке опције. У почетку су нас пратили само пријатељи, најближи сарадници, родбина, по неки истомишљеник, онако стидљиво, али са надом.

А онда 2008. прича се шири, интересовање расте, почели су да нас прате и они неповерљиви. Долази 2009. и пререгистрација политичких партија. То је био нови тест, који смо успешно положили, добили подршку преко 13.000 добронамерних људи који у Зеленима Србије почињу да виде свој правац. Године 2010. у пролеће, симболичног 9. марта, Зелени Србије су пререгистровани и почињу да живе свој прави политички живот.

То нам је дало нову снагу и учврстило веру. Тада се покренуо ЗЕЛЕНИ ТАЛАС – НОВА ЕНЕРГИЈА ЗА ПРОМЕНЕ! или како смо га из милоште звали ЗЕЛЕНИ КАРАВАН. Обилазак постојећих Општинских и иницијативних одбора у градовима где енергија за промену већ има снажно упориште.

Од када је кренуо Зелени караван прошло је више од годину дана, а за то време Зелени Србије имају више од 70 Покрета, сакупили смо више од 35000 потписа за забрану ГМО, предлог Закона о ГМО смо предали Скупштини Србији, покренули јавну дебату о изградњи складишта за нуклеарни отпад у Винчи, на корак смо од чланства у Зеленој Европској Партији… А све то је уствари само почетак!Share
Коментари
  • Zorica 18.11.2011 / 09:04

    SREĆAN ROĐENDAN!
    Svaki naš uspeh u očuvanju prirode i zdravlja kao i doprinos boljem životu naših građana – biće naš rođendan.

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)