Саопштење за јавност Главног одбора Зелених Србије

ГЛАВНИ ОДБОР   СТРАНКЕ  ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ, НА СВОЈОЈ СЕДНИЦИ ОДРЖАНОЈ НА РТЊУ  5. НОВЕМБРА. 2011. ГОДИНЕ, ПОВОДОМ  САОПШТЕЊА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА „НУКЛЕАРНИ ОБЈЕКТИ СРБИЈЕ“ О  ЗАВРШЕТКУ ГРАДЊЕ СКЛАДИШТА РАДИОАКТИВНОГ ОТПАДА КОЈИ ПОТИЧЕ ИЗ МЕДИЦИНСКИХ УСТАНОВА, НАУЧНО ИСТРАЗИВАЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА И ИНДУСТРИЈЕ У ВИНЧИ КОД БЕОГРАДА,  УСВОЈИО ЈЕ  ИЗЈАВУ КОЈОМ ЗАХТЕВА:

1. ОБЈАВЉИВАЊЕ САДРЖАЈА СТУДИЈЕ О СТРАТЕШКОЈ ПРОЦЕНИ УТИЦАЈА НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ СА НАВОЂЕЊЕМ ИНСТИТУЦИЈА КОЈЕ СУ РАДИЛЕ ПРОЦЕНУ, КОЈЕ СУ ПРОЦЕНУ ОДОБРИЛЕ ПРИЛИКОМ ДОНОШЕЊА ПЛАНСКИХ ДОКУМЕНАТА, ПРОГРАМА ОДЛАГАЊА И ОДРЕЂИВАЊА ЛОКАЦИЈЕ.

2. ОБЈАВЉИВАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О СТРАТЕШКОЈ ПРОЦЕНИ СА ИЗВЕШТАЈЕМ О УЧЕШЋУ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ЈАВНОСТИ.

3.  НАВОЂЕЊЕ  СВИХ ЗНАЧАЈНИХ УТИЦАЈА НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ, А ПОСЕБНО ОНИХ КОЈИ МОГУ  НАНЕТИ ШТЕТЕ ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ, СА МЕРАМА ЗАШТИТЕ.

4. С ОБЗИРОМ ДА ИЗГРАЂЕНИ ОБЈЕКАТ СПАДА У КАТЕГОРИЈУ  ПРОЈЕКАТА ЗА КОЈЕ ЈЕ ОБАВЕЗНА И ИЗРАДА   ПРОЦЕНЕ УТИЦАЈА НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ ПРИЛИКОМ ИЗРАДЕ ИДЕЈНОГ ПРОЈЕКТА, КАО И ПРОЈЕКТА ИЗВЕДЕНОГ СТАЊА, ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ ЗАХТЕВАЈУ ОБЈАВЉИВАЊЕ И ТЕ ПРОЦЕНЕ СА НАВОЂЕЊЕМ МОГУЋИХ ШТЕТНИХ УТИЦАЈА И МЕРА ЗА ЊИХОВО ОТКЛАЊАЊЕ, КАО И ЛИСТУ            ПРЕДСТАВНИКА ЈАВНОСТИ  КОЈИ СУ УПОЗНАТИ СА ПРОЦЕНОМ И ЊИХОВЕ СТАВОВЕ.

ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ ИЗРАЖАВАЈУ И ДЕЛЕ ЗАБРИНУТОСТ ГРАЂАНА ПОВОДОМ МОГУЋЕГ СКЛАДИШТЕЊА И ПРЕРАДЕ РАДИОАКТИВНОГ ОТПАДА У КОЛИЧИНИ ОД ПРЕКО 3 000 КУБИКА  У БЛИЗИНИ  ДВОМИЛИОНСКОГ  ГРАДА.Share
Коментари
  • OKVALS 20.11.2011 / 05:42

    BRAVO ZELENI! ZATVORITE VINCU! NE TREBA NAM NUKLEARNI OTPAD!

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)