5. октобар – шанса за нови правац

Зелени Србије подржавају тековине петог октобра  које су Србију уврстиле у ред модерних демократских друштава у којима се мора поштовати изборна воља грађана, не могу користити медији и судови за крађу избора и, једноставно речено,  победу над тиранијом без насиља. Али да ли је данас, 11 година касније, подршка елементарним правилима уређених демократских држава вест? Није.

Данас је вест да су у  Србији, иако више од деценије носи назив демократска, угрожена  права грађана на здрав живот, на достојанствен животни стандард, на животно окружење по мери 21. века,  право на шансу за опстанак младих у својој земљи и многа друга права којима се мало ко у Србији бави, а због чега  се наша земља свакодневно креће уназад.

Да ли је квалитет нашег живота и шансе са којима данас живимо  сигнал грађанима Србије да је време за нове људе, нове идеје, нову енергију, да се годишњица 5. октобра више не може само  славити, него да је она прилика да окренемо Србију у новом правцу. Правцу будућности у којем Зелени Србије нуде:

Заштиту животне средине, промоцију одрживог развоја друштва, развој нових перспектива у Европској унији, подстицање дијалога и рад на развоју превенције конфликата и подстицању ненасиља у Европи, као и учешће у развоју алтернативних глобалних структура у сарадњи са Зеленим партијама из целог света.

Мисија Зелених Србије је стална борба за свако појединачно угрожено људско право човека, жене и детета, за мењање начина размишљања и промовисање другачијег система вредности утемељеног на праву на достојанствен живот, рад и толерантно окружење.Share
Коментари
  • Ivana 05.10.2011 / 18:50

    Srbiji nuzno trebaju novi ljudi.Nove ideje.Srbiji trebaju ljudi cistih ruku i zdravih ideja.Konacno imam izbora

  • Jelena 06.10.2011 / 08:16

    Sjajno Zeleni! dosta vise ovakve demokratije.Hocu da zivim zdravo i da ostanem ovde da yivim a ne da bezim iz Srbije da bih zaradila parce hleba

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)