Зелени Србије поздрављају одлуку Европске Комисије да Србији одобри статус кандидата

Европска комисија представила је ове недеље свој пакет за проширење, укључујући и препоруку да се одобри статус кандидата за Србију уз “разумевање да се Србија поново ангажује у дијалогу са Косовом” и спроводи споразуме. Преговори о чланству не би требало да почну, према Комисији, док Србија не постигне значајан напредак у нормализацији односа са Косовом.

Зелени Србије, који су поднели пријаву за посматрача Европској Зеленој партији, поздрављају одлуку ЕК да одобри статус кандидата за Србију. Према њима, потврђивање европске перспективе за Србију далеко превазилази краткорочну политичку корист, као што је утицај на тренутно јавно мњење према европским интеграцијама или подизање политичких изгледа за било коју политичку странку на предстојећим изборима.

Зелени Србијe мисле да је ово кључни корак ка пуном економском и политичком опоравку региона. Такође ће бити оријентир у процесу уједињавања читавог региона под окриљем заједничких вредности ЕУ, најбоља полазна тачка за решавање већине проблема који оптерећују регион. Зелени Србије се слажу да постојећи проблеми са Косовом и тренутно актуелна питања људских права стоје на путу пуноправног развоја Србије и представљају сталну претњу за укупну стабилност регионa.

Зелени Србије сигурни да  и Србија и Косово деле исте европске перспективе и радују се улози ЕУ, као кључног факторa стабилности, који подстиче даљи дијалог две стране у правцу трајног мирног решења за добробит свих људи.Ознаке:
Share
Коментари
  • Миле 19.10.2011 / 15:32

    Кажите ви нама какву ви политику према Косову предлажете? Ове уопштене пароле нису никакав програм. Дакле, с обзиром да имате претензије да учествујете у власти, реците нам за шта сте ви? Би ли признали Косово, или не би? На који начин би водили политику према Косову? Дајте нам нешто конкретно, да би добили наше гласове! Свиђа ми се еколошки део вашег програма, али где је остало? Поздрав!! :)

  • Prijatelj Zelene partije 29.10.2011 / 19:48

    Mile, mnogo trcis ispred… Nasi stari kazu: jedno ti na umu, drugo ti na drumu… Niko ne otkriva sve karte, a pogotovu svoje namere. Hajde, recimo, pitaj predsednika Tadica, Tomu Nikolica, Radu Trajkovic… i da vidimo hoces li dobiti odgovor? Pozdrav

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)