„ЗЕЛЕНИЛО“ за Дан планете Земље

Драги пријатељи,

Свој дан, 22. април, планета Земља дочекује вероватно у највећој бризи од постанка. Све је јачи страх да би је могло уништити управо оно што је човек градио, верујући да се напредак може остварити и без поштовања природе.
Јапанске нуклеарке нам се могу чинити довољно и безбедно удаљеним, али ћемо тешко побећи са својих река претворених у отпадне воде, са својих њива претворених у депоније, из сопственог окружења из којег удишемо све више нечистог ваздуха.
Екологија у Србији још није постала најважнија тема. Чини се да су оне економске и социјалне задуго заузеле примат. Међутим, ваља се питати: чак и када би се догодило економско чудо, када би само у једном тренутку нестале све друштвене невоље, колико би нам остало чисте воде, хране и енергије, колико бисмо били здрави и способни да живимо и радимо у том бољем свету?
Ипак, верујући у добро, ми Вам поклањамо песму. Она ће најбоље, речито, звучно, а ненаметљиво, пренети поруку. Допреће и до оних који су се уморили слушајући приче, може да пробуди свест и савест.
Уз то, лепо ће ићи уз ову, као и уз сваку другу „зелену“ прилику, али и уз сваки дан у којем се ваља подсетити да немамо резервну планету.

Од срца,
ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ

„ЗЕЛЕНИЛО“
Пева: Тања Јовићевић
Музика: Иван Ристић, Мирослав Цветковић
Текст: Иван Ристић
Аранжман: Александар Локнер
Продуцент: Мирослав ЦветковићShare
Коментари
  • Zorica 29.04.2011 / 05:18

    Veoma lepa pesma. Kao himna je. Svaka čast svima koji su učestvovali u stvaranju ove pesme.

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)