Светски Дан вода у Чачку

Време: 22.03.2011. гoдине
Место: Чачак

Трибина је била посвећена Светском дану вода, којом се Град Чачак прикључио манифестацијама које су се одржавале широм света, а имале су циљ да укажу на потребе рационалног коришћења и заштите водних ресурса. Организатор трибине је био Дом културе Чачак у оквиру свог Културно-образовног програма.

У препуној сали Дома културе говорили су др Горан Марковић, доцент Агрономског факултета у Чачку (члан Извршног одбора Зелених Србије у Чачку) и Иван Карић, руководилац одбране од поплава за Град Београд из ЈВП Београдвода (председник Зелених Србије).

Др Горан Марковић је говорио о квалитету површинских вода, могућностима њихове заштите и лошим аспектима немилосрдног израбљивања водног ресурска као једног од најважнијих ресурса човечанства. Осврнуо се на тренутну ситуацију квалитета вода у Србији, са посебним приказом стања водоснабдевања и заштите воде у Чачку.

Иван Карић је говорио о одбрани од поплава у Србији, заштити од вода и заштити вода. Описао је тренутно стање на линијама одбране у Републици Србији, подвлачећи као важне проблеме поплава и стихија као својеврстан еколошки проблем. Презентација се односила пресвега на одбрану од поплава територије Града Београда, али и различитим аспектима значаја и решавања нагомиланих водопривредних проблема. Иван Карић је причао и о значају ових проблема у Чачку, посебно истакавши проблеме канала Чачанско поље дугог 24,5 км. Председник Зелених је обећао помоћ око заштите становника Љубића и околних насеља од “овог канала”.

Трибина је завршена око 19:30 а грађани и грађанке Чачка су највише питања имали у вези са проблемом канала Чачанско поље.Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)