Еколошки статус реке Надел

Време: 11.03.2011. године
Место: Панчево

Зелени Србије су 11. марта имали друго представљање у Панчеву. Овог пута трибина са дискусијом у Малој сали Градског већа у Панчеву пуна грађана и грађанки, симпатизера,чланова странке и представника градске власти. Трибина посвећена природним ресурсима и заштити вода, посебно еколошком статусу канала Надела.
Учесници трибине:

Иван Карић, председник Зелених Србије
Милутин Стефановић, потпредседник Зелених Србије
Милан Јованов, председник градског одбора Зелени Србије у Панчеву.

Милан Јованов је поздравио окупљене суграђане и отворио трибину. Истакао је какав је значај канала Надела, колики су напори до сада улагани да се среди то лоше еколошко наслеђе. Нагласио је да Зелени у Панчеву на свим скупштинским заседањима упозоравају на еколошке проблеме и непрестано траже решења од локалне самоуправе. Вечерас је, међутим, Милан Јованов истакао да Зелени желе да реше проблем Надела, нуде решење али и партнерство.
Милутин Стефановић је имао једно опширније стручно излагање у вези са регионалним подсистемом Надела “Сви знамо да је Војводина житница Србије и да захвата 1,7 милиона хектара обрадиве површине у задњих 100 година 51 година је била сушна на овом подручју, 32 године су биле влажне а само 17 година је било погодно за нормалну пољопривредну производњу. За сврху пољопривредне производње је ископано и реконструисано преко 950 км канала од којих је чак 660 км пловно. Такође је помињао природно добро Поњавица и загађиваче на Надели. Истакао је, да ми као странка имамо решење од пројектовања до налажења страних инвеститора до реализације пројеката на терену.”

Иван Карић, председник Зелених је поздравио присутне и замолио их да се овде вечерас и они осећају као Панчевци. Врло често смо живот подређивали политици и често нам живот није био онакав какав смо прижељкивали. Хајде да вечерас и наредних дана, недеља и месеци политику подредимо животу, да покажемо ново лице политике, да радимо мале ствари, сањајући како ћемо једног дана завршити велики посао.
Трибина је трајала више од два сата, што довољно говори колико је била успешна. Председник је одговарао на питања присутних грађана и грађанки, а разговор је настављен на коктелу који је организован након трибине.

Зелени Србије су 11. марта имали друго представљање у Панчеву. Овог пута трибина са дискусијом у Малој сали Градског већа у Панчеву пуна грађана и грађанки, симпатизера,чланова странке и представника градске владе.Ознаке: , , ,
Share
Коментари
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)