ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ у Бриселу

Време: 28.02.2011
Место: Брисел

Председник ЗЕЛЕНИХ Иван Карић у понедељак 28.2.2011. путује у Брисел, у званичну и политичку посету Бриселу, где ће бити гост неколико зелених партија Европе.

На позив зелених европских странака Иван Карић одлази у петодневну посету “главном граду” Европске Уније. Током посете Иван Карић ће имати прилилку да разговара са представницима зелених партија у ЕУ Парламенту и са ЕУ посланицима.

Поред тога, посетиће 2 фондације и неколико невладиних организација са којима је започео сарадњу још 2007. године када је делегација већине тадашњих зелених странака из Србије, у организацији Фондације Хајнирицх Белл, била у Бриселу. Од 15 чланова и представника тадашњих зелених странака, данас постоје само ЗЕЛЕНИ које предводи Иван Карић. То је уједно најбољи показатељ вредности, стратешких, организационих и кадровских потенцијала наше партије, али и нашег председника.

Ово је прилика да ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ представе рад, стратешка залагања, борбу за бољу будућност и даљу демократизацију државе Србије. Иван Карић са својим сарадницима ће имати прилику да изнесе план активности, организациону структуру странке и да изложи програм на којем се заснива рад ЗЕЛЕНИХ у Србији. На једном од састанака изнеће основне принципе деловања и рада странке: еколошка мудрост, социјална правда, непосредна демократија и избори, ненасиље (стратегија смањења насиља у Србији), одрживи развој и зелена економија и уважавање свих врста различитости. С обзиром да је 2011. предизборна, ЗЕЛЕНИ ће изнети свој план и програм предизборних активности и кампања, а на тај начин изразити спремност и најавити излазак на парламентарне и локалне изборе у Србији.Ознаке: , , , ,
Share
Коментари
  • Zorica 12.03.2011 / 22:11

    Veoma znacajni razgovori i susreti. Odlicna prilika da se predstavimo zelenima u Evropi.

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)