ЗЕЛЕНА енергија покренула ЗЕЛЕНИ ТАЛАС – Палилула

Време: 19.10.2010. u 12 časova
Место: Pančevo

“Зелени талас” кренуо је из Београда у петак 15. октобра 2010. године. Први на путу ЗЕЛЕНОМ таласу били су активисти покрета са Палилуле. У просторијама Зелених Србије у Београду, одржан је врло конструктиван састанак председника странке Зелених Србије Ивана Карића са члановима овог општинског одбора: Радован Арсић – председник, Ђорђе Поповић – потпредседник,  Жељко Пожарац – председник извршног одбора, Јелена Крајачић и Марко Ђорелијевски – чланови извршног одбора.

Представници Зелених са Палилуле известили су председника странке о досадашњим активностима и одржаном оснивачком састанку, на коме су изабрани председник општинског одбора и чланови осталих управних тела. Присутни су предложили неколико конкретних активности које би требало да се реализују на овој општини током наредних недеља, у циљу промоције странке и решавања актуелних проблема на овој општини. Градска општина Палилула је иначе једна од највећих опшина града Београда, простире се на површини од 451 км2, у којој  према попису из 2002. године живи близу 170000 становника и обухвата 14 насеља на левој и десној обали Дунава. С обзиром на величину, број становник и насеља, велики су и различити социјални проблеми и проблеми у животној средини са којима се становништво свакодневно сусреће. Присутни су се сложили да би требало активирати посебно насеља на левој обали Дунава, која су у односу на делове у ужем градском језгру до сада била запостављана у решавању егзистенцијалних проблема, од стране званичних градских власти.

На следећем састанку општинског одбора Зелених Палилуле дефинисаће се конкретне активности које ће активисти Зелених реализовати у раду са становништвом, а посебно са децом школског узраста. О активностима ће бити обавештен Главни одбор Зелених Србије, како би се добила сагласност, помоћ и подршка целе странке у реализацији предложених акција на заштити животне средине становника Палилуле.

У уторак 19.10.2010 у 12 часова, ЗЕЛЕНИ ТАЛАС стиже у Панчево!!Share
Коментари
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)